fbpx
Capricorn
Capricorn
Capricorn
loading...

Guldkorn fra Sølvquist

Ledelse

10 stærke filosofier, der ændrer din hverdag

8 min. læsning

Der er flere af Jer trofaste læsere (ledere), der har spurgt om min unikke tilgang til personlig udvikling for et stærkt lederskab. Jeg er hverken er uddannet coach- eller psykolog, og mine indlæg bygger som altid, på egne erfaringer med topledere. Læn dig tilbage og få opskriften på lidt law of attraction, almindelig sund fornuft og ren logik for de fleste.

1. Vær taknemmelig

Både for dig selv, dine dygtige medarbejdere, den position forretningen har i markedet, de meldinger du har hørt fra tilfredse kunder og sidst men ikke mindst… sig til dig selv…

 

Alt er præcis, som det skal være, og jeg gør det, så godt jeg kan.


Se dig omkring lige nu.

Kig på dine kollegaer i branchen? Tænk dig nu godt om…

Rykker de ligesom dig, eller holder de måske lige så meget øje med dig som du gør med dem og hvem ved, måske de håber du en dag vil headhunte dem? Du er måske den dygtigste af jer allesammen – set med deres øjne. Tænk over det!

Vi ledere har nemlig en tendens til at brokke os, og beklage selvom det egentlig går meget godt. Vores hjerne er ofte fokuseret på målsætninger og ambitioner i langt højere grad, end vi nogle gange selv kan kapere, men fordi vi både bilder os selv ind, at konkurrence og resultater er vejen frem – ja så risikerer vi at blive skuffet! Skuffet som leder – det er ikke sjovt. Ej heller for dem der er i samme rum eller virksomhed.

Hvorfor?

Fordi din personlighed spejler enormt meget dit lederskab.

Måske skal du stoppe op, tage din mobil og sende en sms lige nu – til din kæreste, din mand, dine børn og fortæl inderligt… på 10-15 ord – hvor højt du egentlig elsker dem og hvor taknemmelig du er. Hvorfor? Fordi det skader ikke, og fordi det VIRKER! Det du sender ud, får du også tilbage igen! Tro mig!

2. Tænk positivt og 8-reglen

8-reglen… hvad er nu det?

Jo, ser du kære leder. Man plejer at sige, man nogle gange lige skal tælle til 10. Det har du nok hørt før?

Jeg lærer altid mine kunder at være mere bevidste end de andre ledere, og jeg ser ingen grund til at tælle til 10, hvis vi kan nøjes med 8.

Hvis du retter dig efter andres mindset, skaber du aldrig din egen verden.

Tæller du til 8, og handler på dine ting, så er du lidt skarpere end så mange andre. 8 er desuden et udtryk for power og kraft, så hvorfor ikke læne os op af det, uden at vi skal lyde for overtroiske. 8 står rent faktisk for balance, ligeværd og ekspansion. 8-tallet er et positivt tal omkring fremtiden og bruger du det i din hverdag, vil det ofte medføre fremtidig vækst.

Er du bitter, utaknemmelig, utilfreds, negativ eller frygter dit ægteskab, savner dine børn, længes efter ferie osv… ja så lad os slå det helt fast! Det kan alle omkring dig mærke!

Hvorfor tror du mange ledere tager VÆK i 3 uger i industriferien? Det er  sgu nok fordi de skal VÆK fra hverdagen, lade batterier op, og tilbage i chefstolen med fornyet energi. Jeg plejer at vejlede mine kunder med følgende øvelse:

Er jeg et problem nu og her? JA/NEJ Hvis ja – brug max 8 sekunder, til at svare i ét ord

Kan jeg gøre noget nu og her? JA/NEJ Hvis ja – brug max 8 minutter, til en overskrift der forklarer din udfordring i ét ord

Er det noget der går udover andre? JA/NEJ Hvis ja – brug max 8 minutter mere, og tænk over om det er noget du tror eller ved?

Er det noget der går udover andre – seriøst? JA/NEJ Hvis ja – brug max 8 timer og opstil en liste med worst case og best case scenario

Er det noget der går udover mig selv? JA/NEJ Hvis ja – brug max 8 dage til at finde en løsning.
Kan du ikke det, så er du ikke den rette til at løse opgaven. Det er her jeg (Lars-Bo Sølvquist) kan hjælpe dig. Mange gange har mine klienter styr på det meste, men alligevel, så mangler der lige de sidste 10-15% motivation og selvindsigt.

Findes der egentlig en løsning hvor du kan være 100% tro med din mavefornemmelse, dvs. du følger din intuition, så kan du ikke gøre mere. Denne følelse i beslutningsprocessen er det ypperste værktøj du har med dig i din hverdag som leder, så følg den, og du vil mærke en masse døre åbne sig. Jeg vil gerne og kan helt sikkert hjælpe dig!

3. Vær autentisk og skab begejstring

Er du én af de mange ledere, der ikke kan finde ud af at holde fri, tjekker mails når du er på ferie, liiiiiige har en enkelt opringning, altid skal glo på din mobil inden du skal sove…. eller endnu værre…. tager på ferie, men er nødt til at fortælle hele verden hvilken overskudsperson du er, ved både at være en dygtig leder, dygtig dykker, dygtig far, dygtig ægtemand osv…ja så har du et seriøst problem!

Alt statistik fortæller at hvis du vil tages seriøst som leder, skal du også vise den virkelige verden. Husk på, der er både gode og dårlige dage. Det har du også. VIS DET! Du må gerne virke begejstret for livet, og særligt de små ting. Man kommer ikke langt med store armbevægelser, så overvej nøje, når du lægger et billede op af en lejet sportsvogn – hvor mange kender du – der reelt set har en sportsvogn? Next step må være at alt personlig  branding skal vise dig som person, dvs. både på gode og dårlige dage.

Jeg garanterer dig for du får større respekt og opbakning, ved at være dig selv! 100% ærlig og ydmyg fremfor at vise og fortælle noget, der måske ikke altid helt passer. Det er noget rod at blive taget i en løgn, så vær bare ærlig, og så skal dine følgere nok følge trop.

4. Vær stærk som en _, men tålmodig

Du behøver ikke være den stærkeste løve på savannen for at være en stærk leder. Ofte kan ledere med værdier som sympati, omsorg, velgørenhed, kærlighed betegnes som den perfekte leder! Jeg har nogle gange spurgt mine kunder “Hvilket dyr ser du dig selv som, hvis du helt selv kunne vælge? Husk du gerne må være både stærk, energisk, en fed kammerat osv..”

Pause…. og der tænkes…

Ofte kommer svar som “Jamen, så vil jeg være en bryggerhest der er 2 ton tung, der både kan galopere når det gælder, men også stå stille, og udvise mastodonthed”.

eller et andet svar..

Jeg ser mig selv som en løve, faktisk en hunløve. Jeg er snu nok til at lade hanløven tage risikoen, og når fjenden mindst af alt venter det, så er jeg med min hurtighed inde og bide struben over, tager mit bytte og går tilbage til min flok. Derudover er jeg præget af “family first” hvorfor mine børn og familie ALTID kommer i første række.

Godt så.. sikke et eventyr…

Min udfordring her er at helt almindelige ledere ikke kan forholde sig til spørgsmålet uden at gøre sig større og mere bredskuldrede end de egentlig er. Hvorfor gør vi det? Hvorfor ikke bare være en lille markmus eller et marsvin ingen vil gøre fortræd?

Fordi vores instinkter siger.. her vil jeg ikke svare forkert, og skal nogen se mig som en mus eller mand, så bliver det en mand. Derfor vælger vores hjerne at sigte efter noget farligt, noget skræmmende, noget der giver respekt og noget der viser autoritet. Derfor er du ledertypen! Det ligger naturligt til dig at være både jager men også strategisk.

Det korrekte svar for at lykkedes i at være leder, det finder du længere nede i artiklen.

5. Sig “pyt” og skab momentum for dig selv

Der er ikke ret mange ledere, af dem jeg kender, der er gode til at sige pyt, det går nok… eller hey, hvad fan… jeg nåede ikke målet, men jeg gjorde det så godt jeg nu kan, og jeg er godt tilfreds!

Den sætning kan tage lang tid for en ambitiøs leder at sige, men den virker! Mange gange, hvis man har høje forventninger til sig selv, har man det også til andre mennesker. Kan du ikke finde ud af at lede og fordele dine opgaver, skal du ikke være leder! Længere er den ikke!

I den forbindelse kan et armbånd være en god påmindelse i hverdagen og et fantastisk værktøj, inden du tager større beslutninger. Særligt hvis du har et højt temperament eller nogle gange føler, at alting hviler på dine skuldre.

Husk! Du kan ikke skabe momentum (fremdrift) for andre, før du skaber momentum for dig selv!

Armbåndet findes i 6 forskellige farver og til både mænd og kvinder.

Her kan du købe det omtalte armbånd

6. Vær tilfreds og overvej din “bestseller”

Du har selv valgt den position du sidder på nu, så enten skal du være taknemmelig og tage til takke for de resultater som universet nu engang har sendt dig, eller også find en anden position. Lederskab er ligesom sport. Det kræver en anfører, der har overblik, overskud og ikke mindst både mentalt som fysisk kan vise – når tid er – at sådan gør vi her i biksen!

En lille øvelse…

Øvelse: Skriv følgende på et papir:

Mit navn er:
Jeg er: (alder) gammel
Titlen på min bog (mit liv) t.o.m idag, skal hedde:
2eren som udkommer den dag jeg dør, skal hedde:

Jeg ved godt det er en svær og ret seriøs øvelse, men ikke desto mindre, burde det sætte tingene lidt i perspektiv. Har du svært ved at finde en god titel, er du ikke spændende nok i din storytelling. Havde du for nemt ved det, er du sikkert for mainstream. Sorry to say!

Men – hvis du lagde mærke til det, blomstrede du helt op, da du skulle fortælle om din bog nr. 2, hvor 1’eren var sværere?

Hvordan kan det være?

Hvorfor er det at din bestseller ikke skal have en sælgende overskrift i første oplag, men først i andet?

Tænk lidt over det.

7. Knyt og lyt

Man kan godt føle andres liv er noget bedre end ens eget, og det er noget rod! Hvorfor? Fordi du punker dig selv med negativ gødning, som hjernen mæsker i sig som det vi kender som “offerrollen”. En hat du pludselig tager på, fordi du er hvad? Jaloux, misundelig over dem der kører Tesla eller Porsche, eller endnu værre… dem der er gode til at brande sig og altid overrækker en check til velgørenhed og får flere hundrede likes?

Well, here is the deal…

Det er blot fordi, vi (næsten) altid kun deler de positive ting og ikke de negative. Jeg falder selv dagligt over Instagram-profiler, der viser lækre cafébesøg, spændende rejser og naturligvis sund  mad og livsstil generelt. En anden ting jeg har bemærket er ledere der på nogle områder kan virke konfliktsky. Måske er du typen der ikke bryder dig om at gøre andre mennesker kede af det, og måske har du så stort et hjerte, også med på job, som gør du er en blød leder.

Det er så fint, men nu skal du høre. Måske går den i din forretning, fordi du er leder, men skulle du arbejde for en anden leder, så er der to muligheder.

Enten er du hyret, eller også er du fyret!

Med andre ord. Hvis du er for blød, kan det være du sikkert har dig selv med, men der gælder ingen kære mor, når først du er blevet overhalet på Instagram, ikke fik din gazellepris i år eller måske først om et par år, kommer igang med video på sociale medier. Undskyldninger der nok af!

8. Vær den bevidste leder (fake it till you make it)

Husk nu, at græsset ikke altid er grønnere ovre hos naboen. Det nemmeste er nemlig at falde i, være misundelig og hvis du går og synes en der er flottere eller klogere end dig, så finder du nemt fejl ved dig selv. De sociale medier har ikke gjort det nemmere at bevare sin kontrol. Slet ikke som leder.

Idag er det nemmere end nogensinde før at gå efter “personlig branding”, så længe man har pæne bisser, har noget på hjertet og kan virke inspirerende for mange.

Jeg har et spørgsmål til dig kære leder.

Bruger du den power du har i dig? Er du igang? Er du ved at bygge et publikum op, som jeg er, der rent faktisk interesserer sig for dig – også den dag du ikke er her mere? Har du tænkt dig at skrive historie eller er du blot en leder i mængden? Der er nemlig forskel. De ledertyper der er BEVIDSTE tjener penge, har et flow i bøde økonomi, kærlighed og vækst. De ledere der kun har sig selv med, men glemmer forretningen, de halter bagefter!

Livet er en balance mellem bevidst og ubevidst, men skal du være leder, skal du være okay med at fejle, men sige til dig selv…

Jeg gør det så godt jeg kan, og alt er præcis som det skal være!

9. Drik masser af vand

Det er ligemeget med kaffe, te og sukkerfri sodavand, hvis du spørger din krop! Der er tonsvis af studier, der (be)viser at, vand er det bedste for din krop. Det renser dine celler og har ingen tilsætningsstoffer what so ever, der kan skade dit immunforsvar. Du tager heller ikke på i vægt og du må gerne blive afhængig.  Et stort glas vand kan ofte tage sulten, frem for trangen til måske slik. Vand kan ofte hjælpe dine spytkirtler, så du står klarere, når du skal præsentere noget eller performe. Aldrig gå ind i en faglig debat på tør gane. Drik masser af vand!

Vil du være et godt forbillede, så vis du elsker VAND! Din familie, dine venner, dine kollegaer, dine børn osv.. vil bemærke du altid drikker vand, og der er ikke én, der kan komme efter dig på det usunde! Viser du en sund levestil, har du sikkert også en sund forretning – i andres øjne.

10. Vær modig og bevidst

I pkt. 4 gjorde jeg lidt grin med hvilket dyr man ser sig selv som, for at være den perfekte leder. Det korrekte svar, hvis du tænker over det, er du skal være en modig bevidst kamæleon.

En hvad Lars-Bo?

Ja, du hørte rigtigt! En kamæleon.

Hvorfor det?

Jow det skal jeg fortælle dig, og lyt nu godt efter.

Dels er der ikke de store forventninger til sådan et dyr. Et dyr der holder sig for sig selv, og i princippet har en passende størrelse til både at være en trussel og en lokkemad. Kamæleonen er fantastisk god til at forholde sig i RO. Og hvis der er noget der kendetegner en god leder, så er det evnen i at der er RO i virksomheden, RO blandt medarbejdere, RO på økonomien, RO på kunderne, RO hele vejen rundt – dvs. også i dit eget privatliv!

En anden ting du skal vide om kamæleonen er at den angriber først, når dens bytte er indenfor rækkevidde, når modstanderen mindst af alt venter det, og den gør det i en så høj hastighed, at ingen bemærker det!

Man kan ikke engang beskylde den for at snige sig ind på sit bytte, for den sidder ofte stille og venter. Dvs. den har ikke høj puls, den løber ikke den store risiko og den bestemmer farten. Kamæleonen har med andre ord kontrollen. Et kæmpe must for de fleste ledere.

Jamen! Sikke en gang pladder… har du virkelig sådan en hverdag som leder?

Kært barn mange navne, men ja! Jeg er en kamæleon. Kigger vi nærmere på min filosofi omkring mennesker handler med mennesker og det handler om ro, retning og resultat, vil en kamæleon altid vinde kampen ifht. f.eks. løven eller hunden. Går man efter resultatet hver gang, kan man risikere en modstander, der overrumpler dig, fordi du gjorde dig selv lidt for modig at høre på.

Mange mennesker vil kunne komme langt med ydmyghed i både stemme og kropssprog, så er du én af dem der ofte bliver misforstået, eller “fylder meget”, så overvej dit næste træk. Det er ikke alle der ser dig som en kamæleon. Dem der gør – de har respekt for dig!

Overvej samtidig om du den fødte leder, der oftest har ROEN, overblikket og angriber når man mindst af alt venter det? Jeg garanterer dig for, at hvis du ændrer dig, så ændrer dine omgivelser sig. Dine medarbejdere vil mærke en markant forskel, din familie vil elske dig for du giver dig TID til at skabe RO omkring dig, og din krop vil hige efter mere RO. Det er egentlig en nem ligning du sagtens selv kan få til at gå op! Uro i kroppen giver uro i din lederstil. Derfor er mange ledere knyttet til glæden i meditation og mindfullnes.

Det giver mulighed for RO, kroppen kommer ned i tempo, din puls sænkes og dit behov for dopamin – dvs. det stof der aktiverer hjernen med impulser – det skrues der ned for.

Det pudsige her er, at hvis du har læst den her artikel, har du læst den af tre årsager:

  1. Du synes overskriften lød spændende og blev distraheret?
  2. Indrøm det, du synes det er lidt spændende og du sidder her på 8. minut?
  3. Den sidste mulighed er, du rent faktisk har fået pulsen ned, tænkt et par gange over det skrevne og sagtens kan sætte dig selv ind i ligningen, og måske – hvis jeg er rigtig heldig – så har jeg formået at give dig lidt dårlig samvittighed. En samvittighed der snildt kan erstattes af du går videre til en anden hjemmeside ELLER du er tro mod dig selv, stærk, bevidst og kontakter mig for at høre, hvordan jeg måske kan skabe RO for dig. Det er ROEN i ledelsen der gør, I får langt bedre indtjening!

Lad det være ordene for idag, og ønsker dig den bedste dag.

Tak fordi du læser med!

Læs mere

Du bør elske din e-mail ligeså højt som din familie

Den digitale brevkasse

Har du en udfordring, så lad os tage en snak. Jeg tilbyder 30 min. via webcam - dig og mig. Hvad siger du?

Book en tid
                   

Digitale guldkorn

Få inspiration i min hverdag
Kom med på listen 🚀

1000 tak for din tilmelding!